Proti bolesti kloubů pomůže zdravotní pomůcka Iplikátor

Posted on5 Years ago napsal

Proti bolesti kloubů pomůže zdravotní pomůcka Iplikátor

Onemocnění pohybového aparátu výrazně ovlivňuje život většiny seniorů. Problémy s pohybem a bolesti kloubů jsou obvykle důsledkem stárnutí, ale souvisí i s přetěžováním pohybového aparátu a nevyhýbají se ani mladým lidem. Zdraví našich kloubů do značné míry ovlivňuje svobodu našeho pohybu, dbát na něj bychom tedy měli všichni. Nejdůležitější je aktivní prevence předcházející či oddalující vznik artrózy. Přiměřené cvičení je základem. Pokud bolestmi již trpíte, bývá rozhýbání ztuhlých kloubů a svalů náročné.

Jak vypadá kloubní aparát?

Hlavní funkcí kloubu je to, že nám prostřednictvím spojení dvou kostí umožňuje pohyb. Kloub se skládá z hlavice a jamky, obě jsou pokryté chrupavkou, mezi nimi je synoviální tekutina a vše je uzavřené v kloubním pouzdru. Taková podoba spojení kostí nám umožňuje “hladký” pohyb.

Při namáhání se ale chrupavčitá vrstva postupně opotřebovává. Navíc v průběhu let ubývá svalová hmota a zhoršuje se elasticita svalů (svalová tkáň se mění na vazivovou), což má za následek menší rozsah pohybu v kloubech.
Bolest kloubů souvisí s kloubním, ale zároveň i se svalovým aparátem - přečtěte si text o bolesti svalů a jak vám na ně může pomoci Iplikátor.

Důsledky a příznaky

Problémy s klouby se projevují bolestivým pohybem, dlouhotrvající ztuhlostí ráno po probuzení, problémem rozhýbat např. i prsty na rukou a na nohou. K omezení chůze se mohou přidat otoky a záněty kloubů, a také vznik výrůstků, které způsobují při pohybu bolest.
Zpočátku se bolesti zpravidla objevují po větší námaze, později i v klidu nebo v noci. Základním příznakem je ztuhlost kloubu, je čím dál obtížnější jej rozhýbat. Šetrné rozcvičení je ale nutné, protože bez něj se hybnost kloubu bude jenom snižovat. Na pomoc při rozhýbání ztuhlých bolavých kloubů si zkuste vzít Iplikátor. (link)

Které klouby v těle jsou nejcitlivější k přetěžování?

  • kyčelní kloub
  • kolenní kloub
  • Méně často:
  • ramenní kloub
  • klouby palce a jemná motorika ruky (důsledek artrotických změn, zánětu měkkých tkání, úraz)
  • meziobratlové ploténky páteře

Příčin bolestí kloubů může být celá řada, ať už je to důsledek stárnutí a opotřebení chrupavky, přetěžování kloubů při sportu, vrozené vady, či následek onemocnění a zánětů. Problémy s klouby je nejlepší aktivně předcházet.

Prevence bolestí kloubů

  • zařaďte pravidelnou pohybovou aktivitu (ideální je jízda na kole, chůze, plavání, pilates)
  • vyhněte se ale sportu a pohybům přehnaně namáhajícím klouby (tenis, běh na tvrdém povrchu,...)
  • doplňte stravu o potraviny obsahující látky potřebné pro výživu kloubů (vitaminy C a E, selen, zinek, křemík a omega-3 mastné kyseliny), tyto látky se přirozeně vyskytují v rybách, oříšcích a slunečnicových semínkách
  • klouby zatěžuje také nadváha

Artrózu není možné zcela vyléčit, a tak na ni lékaři zpravidla předepisují tišící léky. Dalším krokem je snaha zpomalit opotřebování chrupavky. Součástí léčby je také fyzikální terapie: obklady, koupele, elektroléčba, masáže pod vodou.

Jak vám pomůže iplikátor?

Iplikátor využijete při akutních bolestech kloubů, ale také jako doplněk při cvičení. Při bolesti účinně a bez vedlejších účinků nahradí léky proti bolesti. Speciální Iplikátory můžete přikládat pomocí dlaně přímo na bolavé místo. Ať už máte potíže s kloubem kolene, kyčle nebo ramene, za pomoci masáže Iplikátorem se intenzivní bolesti zbavíte během několika minut. Jehličky na Iplikátoru stimulují receptory na kůži, díky tomu dochází ke zvýšenému průtoku krve a uvolnění celé oblasti. Míru tlaku můžete pomocí přitlačování rukou sami regulovat.

Na bolesti kloubů Iplikátor pomáhá také tím, že uvolňuje okolní svalstvo, které přispívá k omezeném pohybu. Pomůže vám uvolnit a rozhýbat ztuhlé klouby i svaly, abyste se mohli věnovat přiměřenému pohybu a sportu. 
Výraznější prokrvení, ke kterému dochází v místě, kde Iplikátor aplikujete, zároveň do kloubu přivádí důležité výživové látky.

Při použití Iplikátoru tak spojujete tři důležité faktory pomáhající vašim kloubům: úlevu od bolesti, uvolnění okolního svalstva a zvýšený průtok krve přivádějící živiny.
Pro použití na bolest kloubů je ideální univerzální Iplikátor, který můžete snadno pomocí dlaně přitlačovat na bolavé místo a sami si regulovat míru tlaku. Pokud vás bolí klouby v oblasti zad, vyzkoušejte velký Iplikátor, na oblast horních a dolních končetín se hodí malý Iplikátor.

Přidat komentář
Reakce na příspěvek
Prosím, přihlašte se Pro přidání komentáře.

Menu

Please sign in first.

Přihlásit se