Bolesti krční páteře a jak odblokovat krční páteř s Iplikátorem

Posted on5 Years ago napsal

Bolesti krční páteře a jak odblokovat krční páteř s Iplikátorem

Bolesti krční páteře jsou nejčastěji uváděnou zdravotní komplikací lidí pracujících v kanceláři. Dopředu nakloněná hlava uvádí krční páteř do nepřirozené polohy a po několika hodinách sezení za počítačem nebo za volantem se snadno mění v bolest. Obtíže navíc často vystřelují také do hlavy, do ramen a hrudníku. Nejčastější příčinou je špatné držení těla. Bolest krční páteře ale může být způsobena i degenerativními změnami.

Stejně jako u bolesti zad, tedy oblasti celé páteře, je podstatné rozlišit poruchy funkční a strukturální.

Funkční poruchy

Je-li příčinou bolesti špatné držení těla, jednostranné zatěžování, sedavé zaměstnání či psychická nepohoda, potom mluvíme o funkčních poruchách.

Bolest krční páteře při funkční poruše:

  • souvisí s pohybem
  • polohou nebo zatížením
  • odeznívá a vrací se
  • váží se na ni další potíže (např. bolest hlavy)
  • je často vázána na počasí
  • příznaky se podobají onemocnění vnitřních orgánů
  • většinou se nedá „uvidět“ na rentgenu, magnetické rezonanci či pomocí jiných zobrazovacích metod

Funkční poruchy páteře lze léčit a odstranit. Na odblokování krční páteře se hodí i Iplikátor.

Strukturální poruchy

Strukturální poruchy krční páteře jsou degenerativního původu nebo zánětlivého původu (radikulitida). Patří mezi ně také osteochondroza a poúrazové bolesti.

V těchto případech je třeba řešit příčinu, která poruchu způsobuje. K tlumení bolestí se ale využívá i řada terapeutických metod. Jednou z možností je také Iplikátor.

Zmírnění bolesti a odblokování krční páteře iplikátorem?

Krční páteř je nejpohyblivější oblastí z celé páteře, a je tak vystavena celé řadě zatížení. Při funkčních i strukturálních poruchách vám od bolesti uleví použití Iplikátoru.

Principem fungování Iplikátoru je dráždění receptorů na kůži, díky čemuž dochází ke zvýšenému prokrvení krční páteře. Díky prohřátí ustoupí okamžitě i akutní bolest nebo ztuhlé šíjové a krční svalstvo. Zvýšený průtok krve odvádí z těla škodlivé metabolity a přivádí větší množství kyslíku.

Na odblokování krční páteře je ideální použít buď kombinaci velkého a malého Iplikátoru, který si vleže vložíte pod hlavu. Variantou je také malý Iplikátor s nafukovací vložkou, který se prohnutí krční páteře přizpůsobí a přesně přilne. Vložit si jej můžete pod krk například na opěradlo kancelářské židle a nepříjemným bolestem krční páteře předcházet i v průběhu pracovní doby.
Přidat komentář
Reakce na příspěvek
Prosím, přihlašte se Pro přidání komentáře.

Menu

Please sign in first.

Přihlásit se