Trápí Vás bolesti svalů? Zkuste zdravotní pomůcku Iplikátor

Posted on5 Years ago napsal

Trápí Vás bolesti svalů? Zkuste zdravotní pomůcku Iplikátor

Bolesti a svalové křeče jsou obvykle přirozenou reakcí těla na fyzickou zátěž, namáhání či přetížení. Ani aktivní sportovci někdy neodhadnou svoji kondici a po náročném cvičení se probudí s bolestí celého těla. Takzvané namožené svaly se nejčastěji objevují až 24 hodin po cvičení. 
Nejčastěji pociťujeme bolest svalů po cvičení, kdy je zvýšená naše fyzická námaha. V některých případech ale může bolest svalů, odborně nazývaná myalgie, signalizovat i onemocnění. Iplikátor je odpovědí na častou otázku: Co na bolest svalů?

Příčiny bolesti svalů:

  • jednorázové přetížení svalové soustavy (přehnané cvičení, tzv. potréninková bolest svalů)
  • dlouhodobé namáhání některých svalů (vycházející ze špatného držení těla, sedavého zaměstnání)
  • infekční onemocnění (chřipka, viróza)
  • příznak doprovázející vážnější onemocnění
  • zánět svalů (doprovázené otokem a zarudnutím)
  • vedlejší efekt léků (např. statiny, léky proti cholesterolu)

Samostatnou kapitolu tvoří svalové křeče. V podstatě jde o mimovolní stahy svalů vyvolávající nepříjemné pocity. Příčinou křečí může být nedostatek hořčíku, případně i vápníku (tzv. hypokalcémie). Poruchy svalových stahů může způsobovat také špatné prokrvení svalů zapříčiněné nedostatkem kyslíku. Svalové křeče často doprovází i jednorázové přetížení svalové soustavy.

Je-li příčinou bolesti svalů a svalových křečí zvýšená fyzická námaha a přetěžování svalů, pomoci vám může Iplikátor.

Co se v těle děje při bolesti svalů

Rozšířenou představou je přítomnost kyseliny mléčné ve svalové tkáni. Za bolestmi svalů ve skutečnosti stojí mikroskopické trhlinky ve svalové tkáni vzniklé v důsledku nadměrných stahů svalu. Vznik těchto trhlinek může způsobit v podstatě jakýkoliv pohyb, nejčastěji je to pnutí svalu ve fázi jeho prodlužování. “Rizikovými” sporty je posilování, běh do schodů či do kopce.

Proces regenerace pak může trvat dva až tři dny. Doporučován je klidový režim, vyhnutí se dalšímu náročnému sportu. Hojení lze urychlit masážemi a střídáním studené a teplé sprchy. Tímto způsobem je zvýšen průtok krve a zásobení svalu živinami, což je podstatné pro jeho snadnější regeneraci. 

Jak vám pomůže Iplikátor

Použití Iplikátoru je přínosné v případě, že je příčinou bolesti svalů zvýšená námaha, ať způsobená krátkodobým nebo dlouhodobým přetížením.

Polohování na Iplikátoru nebo přikládání na postižené místo uleví v první řadě od akutních bolestí. Zároveň napomáhá i urychlení regenerace přetíženého svalu a zahojení trhlinek ve svalové tkáni. Bodlinky na Iplikátoru stimulují receptory na kůži. Přirozenou obrannou reakcí těla je rozšíření povrchových cév a prokrvení oblasti. Stimulované místo je díky zvýšenému průtoku krve lépe zásobeno živinami a kyslíkem, zároveň jsou odváděny škodlivé metabolity.

Přidat komentář
Reakce na příspěvek
Prosím, přihlašte se Pro přidání komentáře.

Menu

Please sign in first.

Přihlásit se