Příčiny nespavosti a jak na nespavost s Iplikátorem?

Posted on5 Years ago napsal

Příčiny nespavosti a jak na nespavost s Iplikátorem?

Pro každodenní regeneraci potřebujeme alespoň sedm až osm hodin spánku. Neschopnost usnout i přesto, že jsme unaveni, nebo náhlá probuzení uprostřed noci tak patří k nejnepříjemnějším komplikacím v životě. Nespavost a problémy s usínáním jsou v dnešní hektické době časté a pro mnoho lidí je řeší léky na spaní. Existují ale i jiné metody, jak zkvalitnit svůj spánek. Jak vám může Iplikátor pomoci?

Příčiny nespavosti?

Je důležité uvědomit si, že nespavost je zpravidla symptomem, či-li příznakem jiného problému. 

Vedle krátkodobých komplikací znemožňujících kvalitní spánek, jako je očekávání důležitého rozhodnutí, zkouška, nebo i nachlazení a problémy s pravidelným dýcháním, jsou tu i problémy, které bez našeho přičinění neodezní.

příčiny nespavosti mohou být:

  • přemíra stresu a zátěže
  • psychické potíže (traumatický prožitek, pocity úzkosti)
  • bolesti hlavy a migrény
  • užívání velkého množství kofeinu v průběhu dne
  • dlouhodobé užívání léků, včetně léků na spaní
  • nepravidelný denní rytmus

Jak na nespavost tedy hodně závisí od problému, který ji způsobuje.

Řešení v podobě akupresury

Akupresura dokáže ulevit od některých příčin, které nespavost způsobují. Tiší bolesti nervového i jiného původu. Stimulace akupresurních bodů vede ke zvýšenému prokrvení těla a celkové úpravě vnitřní rovnováhy. Akupresura se v asijských zemích běžně používá k tišení bolesti. V léčbě a potlačení příznaků dokonce nahrazuje běžné léky. V Evropě oproti tomu stále převládají obavy z toho, že její účinky nejsou skutečné, že se jedná o pouhý “placebo efekt”, tj. pacientův stav se lepší jenom díky jeho víře v účinky, které ale nelze nijak prokázat.

Poslední výzkumy ale tento omyl vyvracejí. Placebo efekt skutečně účinkoval ve 30-35% případech. Zatímco akupunktura či akupresura prokazatelně pomohla eliminovat chronické bolesti u 55-85% případů, což je srovnatelné procento úspěšnosti jako u léků na tišení bolesti, např. morfinu, který byl účinný u 70% pacientů.

Výhodou akupresury ve srovnání s léky je, že nemá žádné vedlejší účinky a neriskujete ani vznik závislosti.

Jak na nespavost s Iplikátorem?

Vzhledem k tomu, že není snadné určit konkrétní příčinu nespavosti, velkou výhodou Iplikátoru je, že působí hned proti několika z nich. Jediné použití Iplikátoru vás dokáže během několika minut zbavit akutních bolestí hlavy, krční páteře či oblasti zad.
Stimulací akupresurních bodů na zádech nepřispívá jen ke zmírnění bolestí, ale také pocitů únavy. Drážděním bodů na kůži dochází k rozšíření cév a zlepšení prokrvení na daném místě. Zvýšený průtok krve odvádí škodlivé látky, přivádí kyslík a celou plochu zad příjemně prohřeje. Použití Iplikátoru před spaním vás tak nejen uklidní a uvolní, ale proti bolestem působí i preventivně.

Jedním z důsledků dlouhodobého stresu může být narušení celkové rovnováhy těla a úbytek endorfinu. Stimulace akupresurních bodů zvyšuje hladinu endorfinu v krvi a tak ulevuje od psychického vytížení, stresu a deprese.
Iplikátor tedy pomáhá proti nespavosti prostřednictvím odstranění některých příčin:

  • uleví od všech typů bolesti
  • navozuje pocit odpočinku a odhání pocity úzkosti
  • zmírňuje nachlazení, chřipku i astma

A především pravidelná akupresurní masáž polohováním na Iplikátoru stabilizuje celkový stav organismu a upravuje jeho vnitřní rovnováhu. Ať už vaše těžké noci způsobuje cokoliv, odpočinek na Iplikátoru je dobrou cestou, kterou se ke svěžím ránům vydat.
Iplikátory které můžete použít na nespavost závisí od vašich obtíží. Oblíbená kombinace je Iplikátor Komfort set, který má široké použití. Vhodný je samozřejmě i malý Iplikátor, velký Iplikátor a v případě specifických obtíží (bolesti kloubů, kolene, a podobně) vám mohou pomoci speciální Iplikátory.

Přidat komentář
Reakce na příspěvek
Prosím, přihlašte se Pro přidání komentáře.

Menu

Please sign in first.

Přihlásit se